lördag 28 september 2013

Tomater, tomater, överallt tomater!



Nätterna blir kyligare och kyligare och temperaturen har varit nära nollan flera gånger nu. Det var alltså inget att be för när det gäller tomatskörden, allt behövde komma in i värmen, rött som grönt. Så varenda tomat i sikte blev plockad och lagd på fat för att mogna och nu svämmar det över av tomater här hemma!


Som tur är behöver man ju inte vänta på att alla ska bli röda, för man kan ju faktiskt använda gröna tomater också. Än så länge har vi bara testat det här receptet. Det heter  "Pasta med stekta gröna tomater" fast tomaterna egentligen är friterade. Inte det häftigaste jag ätit, men ändå gott och ett bra sätt att göra av med några av de gröna tomaterna på. Om vi gör om det tror jag att jag ska piffa till själva pastan lite mer. Tomaterna var väldigt goda som de var, men pastan som bara var smaksatt med lite vitlöksdoftande olja var inte speciellt spännande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar