tisdag 23 juli 2013

Virkade Mary Janes

Jag har länge haft ögonen på det här mönstret för virkade Mary Janes. Här om veckan slog jag till och satte igång och virkade. Nu är de färdiga, monterade och pyntade och jag tycker de blev riktigt söta!

Mönstret är extremt pedagogiskt och tydligt så har du bara liiite virkvana så sätt fart och gör dig ett par du med!

Att det här projektet blev av kan man "tacka" Stoff&Stil för. Visste ni att man inte kan lämna tillbaka garn där? Jag håller på med en annan virkning med garn därifrån och behövde köpa mer. Jag vet att det inte är världens kvalité på grejerna, men affären ligger så bra till och när det gäller vanligt bomullsgarn så går ju det flesta sorter att använda liksom. I alla fall så köpte jag det jag skulle ha och hoppades på att det var samma färgbad som mitt redan påbörjade projekt, men icke. När jag sedan försökte lämna tillbaka garnet så fick jag inte det. Kassörskan svamlade om att de inte visste var det hade varit och att de bara följde tillverkarens rekommendationer. Skitsnack säger jag! Jag har aldrig varit med om att man inte får lämna tillbaka det garn (oöppnade nystan) som inte går åt. Snarare tvärtom brukar man ju uppmuntras att köpa mer än man behöver för att garanterat få rätt färg och sedan få lämna tillbaka (ofta efter obestämd tid). Förstår inte vad de tror de tjänar på att man inte får lämna tillbaka det man inte behöver. Det får jag nog inte veta heller för det här var nämligen sista gången jag handlade på Stoff&Stil!

Hur som helst, inget ont som inte har något gott med sig. Garnet visade ju sig vara användbart i andra sammanhang. Det onda får vara Stoff&Stils kundservice och i det här fallet blev det goda ett par sommriga inneskor för frusna fötter och det är ju inte fy skam!


4 kommentarer:

  1. Väldigt fina. Jag har spanat på det mönstret ganska länge men det har inte blivit några tofflor än.

    SvaraRadera
  2. Såååå vackra! Strunta i den dåliga service du fick! Du fick till de här fina tofflor i stället :D Jätteduktig!

    SvaraRadera
  3. Fina tofflor! Kan ju bli jobbigt om nån lämnar tillbaka garn som legat i ett hem med husdjur och en allergiker sen köper garnet. Kanske nåt sånt de tänkte på.

    SvaraRadera