tisdag 11 juni 2013

Tygkanin av korsstygn

Jag har fått för mig att jag måste testa att göra ett eget korsstygnsmönster. Eftersom jag ofta tröttnar på stora projekt som har med broderi att göra så får det bli ett litet och eftersom jag inte har någon jätteglädje av en broderad tavla/duk/kudde/väggbonad får det helt enkelt bli något som kan användas: en kanin! (Jag tänker alltså inte använda den själv utan ge bort den till någon som innehar en passande ålder för leksakskaniner).


Mönstret gjorde jag i Excel. De vita delarna är helt enkelt ytor där jag inte ska brodera utan senare sy fast tygbitar i fina färger istället. När broderiet är färdigt kommer jag vika ihop kaninkroppen som får en rektangulär form och sedan sy på armar, ben, svans och öron. Jag är inte helt på det klara med hur slutresultatet kommer att se ut än, men det är ju faktiskt halva nöjet med skapande tycker jag!

Lägg gärna märke till den superfina saxen på bilden. Jag fyndade den på second hand för ynka tio kronor. Den har formen av en fågel och jag bara älskar den! Vem vill inte brodera när man har en så fin sax att klippa av garnändar med?

4 kommentarer:

 1. Roligt. Det är ju inte så svårt att göra detta som du säger. Jag har även funderat på att man borde kunna använda de pärlprogram som finns för att göra pärlplattetavlor av foton. Borde funka väl?

  SvaraRadera
 2. Ska bli roligt att se resultatet :) Ser ut att bli en fin kanin.

  SvaraRadera
 3. glöm bara inte att visa resultatet :) Lycka till

  SvaraRadera
 4. Smart med pärlplatteprogram! Det har jag inte tänkt på, men det är klart att det måste funka, är ju samma princip. Får testa det nästa gång =)

  SvaraRadera