tisdag 13 augusti 2013

Tvåändstickning!

Då har jag lyckats slutföra mitt allra första tvåändsstickningprojekt någonsin! Jag får ändå säga att för att vara första försöket så gick det relativt smärtfritt. Särskilt i jämförelse med första gången jag till exempel virkade. Resultatet är ju givetvis inte lika jämt och fint som det jag brukar sticka, men det är ju inte heller så konstigt.
Jag gillar att de allra enklaste räta maskor blir till ett fint mönster. Och jag bara älskar potentialen i den här tekniken! Förutom att man på ett smidigt och snyggt sätt kan sticka de mest fantastiska tvåfärgade mönster (när man övat lite mer förstås) så finns det mängder med olika sätt att sticka strukturmönster som man bara kan drömma om när man stickar "vanligt".
Allt (eller det lilla) jag nu vet om tvåändsstickning har jag lärt mig genom att läsa "Tvåändsstickat" av Dandanell m.fl. Så om du, liksom jag, är autodidakt på området hantverk och är sugen på att lära dig tvåändstickning så kan jag varmt rekommendera att du tar dig till närmaste bibliotek och stoppar ner näsan i den! Förutom stickbeskrivningar och en "så-här-gör-man"del så finns också mycket härlig läsning om stickningens historia, för att inte tala om alla fina bilder!

2 kommentarer:

  1. riktigt fina blev dom

    SvaraRadera
  2. Det blir verkligen fint med tvåändsstickat!
    Och eftersom jag inte provat tekniken så fascinerar dem mig kanske mer...?!

    SvaraRadera