tisdag 22 oktober 2013

Ekologisk mössa

Det där med miljötänk är något jag lätt får dåligt samvete över. Det finns liksom alltid någonting man kan göra bättre. För att inte gå under måste jag tänka att det jag ändå gör i min vardag och i mina val faktiskt är bra och något att vara nöjd över. Något jag verkligen anstränger mig med är att undvika gifter som annars ofta förekommer i vår omgivning. Självklart för miljöns skull, men också för min egen. Jag blir lite rädd varje gång jag tänker på hur många konstiga, giftiga ämnen som skvalpar runt i min kropp. För att minimera min giftexponering undviker jag till exempel plastprodukter där det finns bra alternativ av andra material. Jag använder inte några starka rengöringsmedel hemma för man kan faktiskt få det väldigt rent med bara såpa och saker som finns i skafferiet. Jag använder mycket sällan krämer, lotions eller andra skönhetsprodukter och de hygienartiklar jag behöver köper jag så långt som möjligt miljömärkta. Jag handlar mycket kläder på second hand och ändrar eller gör om dem lite om det behövs.

Det allra senaste jag gjort i min kamp mot giftiga ämnen har varit att investera i ekologiskt ullgarn. Det kommer från Marks & Kattens och är producerat enligt IVNs standard (The International Association of Natural Textile Industry). Jag har ingen aning om huruvida det är någon erkänd miljöorganisation eller ej, men de verkar seriösa och det måste ju ändå vara bättre än inget alls, eller hur?

Jag har just börjat sticka en mössa. Jag köpte babyullgarn eftersom jag inte vill att mössan ska klia och det känns jättemjukt och härligt mellan fingrarna. Dessutom kommer det kännas riktigt bra i magen i vinter när jag går omkring i min alldeles egna, giftfria mössa!


2 kommentarer:

  1. Den kommer att bli jätte god att ha.
    Fina färger.

    SvaraRadera
  2. Jag kan också lätt fastna i allt som är farligt och dåligt för miljön och då blir det lätt överväldigande för mig så att jag inte riktigt orkar ta tag i det. Istället försöker jag peppa mig själv och påminna om allt jag gör som är bra och sedan införa små förändringar, steg för steg.

    SvaraRadera