torsdag 3 juli 2014

Odlingsknep

Att odla är en syssla som alltid kan göras lite bättre, lite smidigare eller lite effektivare hela tiden. En uppgradering av smidigheten gjorde jag den här säsongen med det här vaxduksbeklädda bordet. Visserligen är det extremt fult, men också väldigt praktiskt!

I ytterkanterna på bordet tejpade jag fast ihoprullade tidningar vilket gör att det bildas en kant som förhindrar vattnet från att hamna på golvet. Idén har jag fått från en kollega som gjorde precis så här när vi skulle tova ull med barnen på jobbet. (Mycket praktiskt även då.)

Det här odlingsbordet gör ju att det finns mycket mer plats för krukor i det "bästa" fönstret. Framförallt har det varit bra under våren när vi har massor av småkrukor och andra odlingskärl som annars måste stå på fat, brickor, plåtar eller något annat platt och vattentätt.

En annan fördel med det har varit storleken. Vi har nämligen fått plats med en hel balkonglåda på den, vilket visade sig vara ett mycket smidigt och hållbart (jämfört med de små plastiga växthusen) sätt att bredså olika saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar