torsdag 7 juni 2012

En väldigt rosa kofta

Som de flesta pysselgalningar har även jag ett alldeles för stort lager av tyger, knappar, papper, pennor, stenar, pinnar, band, ljusstumpar, garn, spets, klistermärken, små söta saker, och allt möjligt annat som man kanske någon gång skulle kunna pyssla med. Allt detta är ju ihopsamlat under lång tid och mycket möda så allt måste ju sparas och helst också användas. En liten genomgång av garnsamlingen resulterade som vanligt i  att jag hittade sådant jag glömt och sådant jag inte visste jag hade, till exempel ett mystiskt, bebisrosa garn som av någon anledning ger mig starka 80-talsvibbar. En vild gissning är att det är någon akrylblandning, vilket jag inte alls gillar att arbeta med egentligen, men eftersom jag har det så måste det ju få bli något och vad ska man göra i den här färgen om inte en liten bebiskofta!
Jag har kommit en bit på vägen och garnet uppför sig till min förtjusning faktiskt mycket bättre än akryl brukar göra! Mönstret kommer från Stoff&Stil och jag stickar med rundstickor nr 3. Några små vita ränder smög sig visst in i nedersta kanten. Kan hända dyker det upp fler på ärmarna så småningom.
En liten parantes är att jag nästan alltid använder just rundsickor, även när jag bara stickar "fram och tillbaka". Mycket enklare och smidigare på alla sätt och vis! Och mer ergonomiskt vilket betyder att man ju kan sticka många fler timmar innan man får ont någonstans!


Jag har testat mönstret en gång tidigare. Då använde jag havsblått bomullsgarn och galet söta träknappar formade som nallebjörnar. Den koftan bor nu hos en god väns fina lilla son.


1 kommentar:

  1. Jag har själv aldrig använt rundstickor när jag stickar "fram och tillbaka", ska ta och prova det!

    SvaraRadera