lördag 6 oktober 2012

Återvirkning

Long time, no see. Jag och maken gick och köpte ett hus som kräver mängder med tid och uppmärksamhet. Så pysslandet och bloggandet har legat på hyllan ett tag. Men trots att jag fortfarande verkligen borde täta resten av fönstren eller installera diskmaskinen eller något annat viktigt så måste jag sätta fart med i alla fall liiite stickning och virkning, för min egen mentala hälsas skull om inte annat!

Ni får hålla tillgodo lite till med bilder från pågående projekt. Under tiden bjuder jag på ett litet återvinningstips. Eller snarare ett återvirkningstips. Om man har en gammal tråkig t-shirt (eller något annat) som ingen använder längre, kan man förvandla den till en söt fruktskål till trädgårdens sista höstäpplen. 


Den tråkiga t-shirten klipptes helt sonika sönder till ca 1,5 cm breda remsor. Virkningen är sedan den enklaste sak i världen! 

Först behövs en flat, rund botten, som man får genom att virka runt, runt med ökningar där det behövs. När botten är tillräckligt stor slutar man bara att öka antalet maskor helt enkelt och vips så virkar man kanten istället! 

När min skål väl var färdigvirkad stärkte jag den med en vatten- och potatismjölsblandning och lät den torka över en upp och nedvänd plastbunke med rätt form. Till sist piffade jag till den med ett svart satinband som ändå bara låg och skräpade. Det passade fint eftersom skålen är lite svart- och gråspräcklig i botten. (Detta eftersom det var ett svartvitt Bruce Springsteen foto på t-shirten som fick sätta livet till). Har du återvirkat något? Eller bara gjort något nytt och fräscht av något gammalt och fult? Lämna gärna en kommentar med en länk här nedanför, vettja! Så kan jag inspireras av dig.

3 kommentarer:

 1. Men så fin!! Gillar spräckligheten i botten :)

  SvaraRadera
 2. Snygg fruktskål, jag gillar den svarta kanten.
  Trikåtrasor är exemplariska att virka av. Det har blivit en del korgar och trasmattor för min del :)

  SvaraRadera
 3. Jättefin korg, tack för tipset. Jag har inte återvirkat, får nog börja med det nu. Men jag har sytt diverse saker av gamla jeans bl a väskor och korgar.

  SvaraRadera