måndag 29 oktober 2012

Trasvirkmatta och lappar

Så här i höstrusket behöver man ju pigga upp sig lite tänkte jag och åkte till Röda Korsets second hand-butik och fyndade fem fina, färgglada (lägg gärna märke till alliterationen ;-) ) påslakan för runt en hundring. Inte för att sova i, sådana har jag redan för många, utan för att pyssla med förstås!Baktanken med inköpet, för en sådan har jag oftast, var en riktigt färgglad, virkad badrumsmatta i äkta återvirkningsstil. Har man ingen vävstol men vill ha en trasmatta så får man väl virka en! En trasvirkmatta helt enkelt. Så jag rev ca 1,5 cm breda remsor av lakanen och satte igång. Det är inte lika smidigt som när man virkar med garn, eller återvirkar trikåtyger heller för den delen. Man får ta i lite grann och pausa ibland, men fort går det och kul är det!

Så här ser den första lilla biten av mattan ut. Jag tänker virka varv på varv runt den sen, och ser framför mig en rektangulär trasvirkmatta med många färger. Tjock och gosig att gå på verkar den också bli!

Så var det ju bara det att det fanns en massa påslakan kvar... Jag är ju inte den som är bra på att hålla fingrarna i styr när det ligger tyg framme så plötsligt hade jag börjat riva lappar i kvadrater. Nu är de ihopsydda, tillsammans med några stuvbitar jag hittade i min lapplåda och utgör framsidan av två bebisfiltar. Behöver bara fixa något mysigt filtaktigt till baksidan så får de flytta hem till någon liten människa sen.


Tänk så mycket färg i sitt liv man kan få för typ hundra spänn! Det passar ju väldigt bra med tanke på att veckans torsdagstema hos fabriken är just färg. Men det allra bästa är ju att det fortfarande finns jättemycket påslakan kvar...

3 kommentarer:

 1. Vilka fina lapptäcken du fixat, och mattan kommer att bli fin.
  kram

  SvaraRadera
 2. Kul med mattan - visa när den är klar!

  SvaraRadera
 3. Ja visa gärna mattan när den är färdig.
  Visst är det kul att virka med trasor :)

  SvaraRadera